Cruises België Hut informatie

HUT INFORMATIE

Op de lagere dekken vindt u de meeste standaard hutten, soms ook wel "staterooms" genoemd. Ze zijn te vergelijken met hotelkamers, maar ze zijn kleiner en aan boord van een schip spreekt men over hutten. Hutten zijn er in diverse soorten en afmetingen. De goedkoopste zijn de binnenhutten op de onderste dekken, waarbij elk zicht naar buiten ontbreekt. Verder zijn er buitenhutten met patrijspoort en met een raam. De buitenhutten op de hogere dekken hebben tegenwoordig meestal een balkon. De duurste en grootste hutten zijn suites en penthouses en meestal op de hoogste dekken gelegen.

Alle hutten, zowel de binnen- als de buitenhutten, hebben privé faciliteiten d.w.z. douche en/of bad en toilet. Elke hut heeft tenminste telefoon, radio, TV en airconditioning.
Sommige hutten beschikken daarnaast over een kluisje, een minibar/koelkastje en soms een aansluiting voor een pc. Verder heeft elke hut voldoende kast- en opbergruimte en vaak een zitgedeelte met kaptafel of bureautje. In het douche/toilet gedeelte is een aansluiting voor een scheerapparaat en soms een fohn. De afmetingen van de standaard hutten verschillen per rederij, maar gaat u uit van zo'n 13-15 m2. Op de nieuwe, moderne cruiseschepen is er bijna geen verschil qua afmeting. Bijna alle hutten zijn even groot, behalve mini suites en suites.

De tweepersoonshutten beschikken normaliter over 2 vrijstaande bedden, die als één dubbel bed kunnen worden opgemaakt. U kunt bij boeking uw voorkeur opgeven. Bij sommige rederijen hebben een aantal hutten een 2-persoonsbed. Sommige hutten hebben in plaats van een opklapbaar bovenbed een extra sofabed, dat 's avonds als bed wordt opgemaakt en overdag als zitbank fungeert. In sommige tweepersoonshutten kan een z.g. "rollaway" bed worden geplaatst, kleiner dan een gewoon bed, maar uitstekend geschikt voor kinderen.
N.B. De mogelijkheden kunnen per rederij, per schip en per hutcategorie verschillen.

Binnenhut Royal Caribbean

Binnenhut Royal Caribbean

 Een hut zonder raam of patrijspoort, dus zonder daglicht.

Binnenhut Celebrity

Celebrity binnenhut

Binnenhut Azamara

Azamara binnenhut

Binnenhut MSC Cruises

Binnenhut MSC Cruises

Binnenhut Aida Cruises

Buitenhut Royal Caribbean

Buitenhut Royal Caribbean

Een hut aan de scheepswand gelegen en voorzien van een raam. Op de wat oudere schepen en in sommige lagere hutcategorieën is dit soms een ronde patrijspoort.

Buitenhut Celebrity

Celebrity buitenhut

Buitenhut Azamara

Azamara buitenhut

Buitenhut MSC Cruises

Buitenhut MSC Cruises

Buitenhut Aida Cruises

Buitenhut Aida

Buitenhut met balkon Royal Caribbean

Buitenhut met balkon Royal Caribbean

De afmetingen van de buitenhut met balkon zijn gelijk aan die van de binnen- en buitenhut. De toegevoegde waarde is het balkon waarop u o.a. kunt genieten van uw ontbijt of rustig een boek kunt lezen. Een glazen schuifdeur biedt toegang tot het balkon.

Buitenhut met balkon Celebrity

Celebrity buitenhut met balkon

Buitenhut met balkon Azamara

Azamara buitenhut met balkon

Buitenhut met balkon MSC Cruises

Buitenhut met balkon msc cruises

Buitenhut met balkon Aida Cruises

Suite Royal Caribbean

Suite Royal Caribbean

De suites zijn groter dan de standaard hutten en hebben altijd een exta zitgedeelte en meestal ook een apart slaapgedeelte. Er is meer kastruimte dan in standaard hutten. Veelal beschikken de mini suites en suites over z.g. inloopkasten. De balkons zijn groter dan die van een standaard buitenhut met balkon.

Suite Celebrity

Celebrity suite

Suite Azamara

Azamara suite

Suite MSC Cruises

MSC Sinfonia Suite

Suite Aida Cruises

Aida Suite

Royal Suite Royal Caribbean

Royal Suite Royal Caribbean

De Royal Suites zijn nog ruimer dan de standaard suites en beschikken vaak over extra faciliteiten zoals een butler service en een whirlpool.

Royal Suite Celebrity

Royal Suite Celebrity

Royal Suite Azamara

Azamara Royal Suite

Yacht Club MSC Cruises

Yacht Club MSC Cruises

Bezig met voor U te zoeken

Bezig met voor U te zoeken